Hjem / Elartikler & Gør det selv / Popup stikkontakter – Skab et flot og elegant udseende

Popup stikkontakter – Skab et flot og elegant udseende

Søger du en elegant og nemt måde, hvorpå du kan installere flere stikkontakter i dit køkken? Så er Pop up stikkontakter muligvis den helt rette løsning. Popup stikkontakter gør det muligt at installere stikkontakter i bordplader, men samtidig holde den elegante stil. Det er dog ikke kun i køkkenet en popup stikkontakt kan være brugbart, men faktisk i alle typer af bordplader, hvor du ønsker et flot design.

Hvilken popup stikkontakt skal jeg vælge? Og hvordan installeres de?

Ideen med popup stikkontakter er, at de ikke fylder meget, og samtidig ikke er grimme. Men hvad har du af muligheder? Nogle ønsker de simple modeller med stik, imens andre ønsker både mulighed for USB lader og netværk. Jeg vil herunder kommer med 2 eksempler på popup stikkontakter, som jeg mener er meget brugbare i køkkenet. Derudover vil jeg komme med en anden type, der ikke direkte er en popup stikkontakt, men derimod en integreret stikkontakt.

Popup stikkontakt med USB lader

Popup stikkontakter stormer frem i stor stil, og enkeltheden, ved at man sætter ledningen i udtaget og ikke længere har den store klods hængende, er nok den største faktor. Derfor kan man med fordel investere i en popup stikkontakt med USB lader. Denne model har den ulempe, at den kun har en stikkontakt. Den har dog to USB udgange, og fylder ikke særlig meget ned af til, hvilket gør den nemmere at installere, og samtidig ikke giver de samme problemer med skuffer og ligende.

Hvad har den af fordele?

 • USB oplader med en en maksimalt strøm på 2,15 ampere
 • Nem betjening, og åbnes ved at presse på toppen

Montering af popup sitkkontakt med USB lader

Først og alt skal du sikrer dig, at popup stikkontakten kan være i dit skab. Den rager ca 135 mm ned. Den kan monteres i bogplade med en tykkelse på mellem 16 og 60 mm. Når du skal lave hullet til stikkontakten, anvendes en 79 mm kopbor. Herefter sættes enheden ned i hullet, og fra modsatte side sættes en stor møtrik ligende enhed på og spændes. Har granitbord eller andre hårde borde, bør du overveje at have professionelle til at udbore for dig.

Til sidst skal popup stikkontakten tilsluttes strøm. Den kan enten tilsluttes direkte i en dåse, eller ved anvendelse af en stikprop direkte i en stikkontakt. Det kræver selvfølgelig, at du får etableret el i køkkenelementet under. Hvis enheden monteres i en stikkontakt, kan du selv udføre opgaven.

Du finder en installationsvejledning her

Popup stikkontakt med 3 stik

Har du ikke behov for USB udtag, kan en popup stikkontakt med 3 stikkontakter vælges. Denne model har en rund og to flade. Rigtig mange enheder er med flad stik, og grundet anvendelse af flade stik i popup stikkontakten, fylder den ligeledes ikke meget ned af. Derfor er den nemmere at installere og få plads til.

Hvad har den af fordele?

 • 3 stikkontakter, 1 rund og 2 flade
 • Nem betjening, og åbnes ved at presse på toppen

Montering af popup sitkkontakt med 3 stik

Igen skal det sikres, at du har plads til stikkontakten i dit skab, da den har en dybde på 135 mm.  Din bordplades tykkelse skal være mellem 16 og 40 mm, og hullet bores med en 79mm kopbor. Enheden fastgøres ved en stor møtrik på bagsiden. Har granitbord eller andre hårde borde, bør du overveje at have professionelle til at udbore for dig.

Popup stikket tilsluttes strøm – enten ved direkte tilslutning i dåse, eller ved anvendelse af stikproppen direkte i en stikkontakt. Derfor skal du også sikre dig, at du har fået etableret el til din stikkontakt. Har du ikke det, bør du aftale det med en autoriseret elinstallatør. Har du i forvejen en stikkontakt i skabet, må du gerne selv tilslutte popup stikket med en stikprop til denne.

Du finder en installationsvejledning her

Integreret stikkontakt med 2 stik

Har du ikke meget plads under bordet, kan du anvende en integreret stikkontakt. Denne model fås i to udgaver – nemlig en med 2 stk. stikkontakt og en med 1 stikkontakt og 2 stk. USB udtag. Denne model skal du vælge, hvis du mangler en elegant løsning til stikkontakter, men ikke vil have enheden til at fylde i opbevaringen under.

Hvad har den af fordele?

 • Mulighed for USB opladning
 • Meget lav indbygningshøjde
 • Flot design og integrereret i bordpladen.

Montering af integreret stikkontakt

Igen her, skal der bores et hul for enheden. Her anvendes en 105 mm hul, hvorefter enheden monteres og ved hjælpe af modhager spændes fast. Strøm tilsluttes igen til en allerede installeret dåse eller stikkontakt – enten via fast tilslutning eller via den medfølgende stikprop.

Spørgsmål? Stil dem her!

Hvad er 4+10?

3 kommentar

 1. Aarhus Elektrikeren

  Super fin, informativ artikel! Ingen tvivl om at vi kommer til at se flere af denne slags løsninger fremadrettet 🙂

 2. Interessant løsning.

 3. God og interessant artikel om løsninger vi helt sikkert vil se flere af i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.