Hjem / El Arbejde & Tilbud / Eleftersyn – Vejledning omkring eleftersyn

Eleftersyn – Vejledning omkring eleftersyn

One electrician working with distribution fuseboard
Elektriker

Eleftersyn har siden 1. maj 2012 været lovpligtig i Danmark, når du skal sælge dit hus. Et eleftersyn er en gennemgang af huset elinstallationer, og er til at finde fejl og mangler, som forringer husets sikkerhed. Det betyder, hvis du er ved at sælge dit hus, skal du have lavet eleftersyn for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

Hvad er en eleftersyn?

Et eleftersyn er en gennemgang af boligens elinstallation, hvilket vil ske ved en stikprøvekontrol, hvor der vælges nogle stikkontakter, lampeudtag og afbryder i hvert rum, som bliver løsnet og tjekket, om de lever op til kravende.

Der bliver bl.a. tjekket op på, om der er dåser bag kontakter, stikkontakter og lampeudtag, om kabler/rør er aflastet, om kabler/rør kommer helt ind i dåserne, og om der er anvendt det rigtige kvadrat af leder. Der tjekkes også, om der er en aktiv jordforbindelse ført med ud, og om der er anvend de rigtige stikkontakter. Er din installation fra før, hvor der var krav om beskyttelsesleder, skal der anvendes stikkontakter uden jord, hvis der ikke er etableret en jordforbindelse sidenhen. Er installation etableret efter, er der krav om en aktiv jord, og der skal anvendes stikkontakter med jord.

Få 3 tilbud på et eleftersyn

Få 3 uforpligtende tilbud, fra 3 forskellige elektriker, på at få udført et eleftersyn på dit hus. Det er gratis og uforpligtende, så du er ikke tvunget til at takke ja til nogle af de 3 tilbud. Få 3 tilbud idag, og spar penge på eleftersynet.

Få 3 uforpligtende tilbud fra udvalgte elektrikere.

Derudover tjekkes der, om lavvoltbelysningen lever op til kravende, om der er den afstand fra stikkontakt, lampeudtag og lamper til brusehoved i brusekabinen som der er krav til, at udendørs stikkontakter og lamper der sidder på murværket er lovlige. Stikkontakter og lamper, som er placeret i et bed, skal ikke tjekkes under eleftersyn.

Ejerskifteforsikring og elinstallationer

Fra 1. maj 2012 vil ulovlige elinstallationer, der ikke er påpeget på en elinstallationsrapport blive dækket af en ejerskifteforsikring. Kravet for at få en ejerskifteforsikring er, at der er udført en tilstandsrapport og en eleftersyn.

Det kan være en rigtig god idé at tegne en ejerskifteforsikring, da fejl i elinstallationer kan gå hen at blive en dyr fornøjelse. Viser det sig, at der er lavet ulovlige installationer, og det senere hen giver problemer, enten ved manglende strøm i dele af huset eller i værste tilfælde ved brand, kan regningen hurtig blive stor.

Viser det sig, at der er skjulte installationer i vægge eller loft, kan der i de værste tilfælde være nødvendig at fjerne dele af loft og vægge for, at kunne lave installationen lovlig.

Elinstallationsrapport pris

Fra 1. januar 2016 er den faste øvregrænse for priser på elinstallationsrapporter blevet afskaffet. Det betyder, at priser kan variere mere, hvilket er en endnu større grund til at få tilbud fra forskellige elektriker, som du kan lige her.

Kontakt mig her
Jeg svarer ikke på spørgsmål vedr. gør det selv opgaver, som ikke må udføres af andre end en autoriseret elinstallatør.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.