Hjem / Elartikler & Gør det selv / Ventilator til badeværelse – Vælge den rigtige badeværelseventilator

Ventilator til badeværelse – Vælge den rigtige badeværelseventilator

Et badeværelse er et af de mest fugtige rum i dit hjem, og derfor er udluftning vigtig. Der findes forskellige måder, hvorpå udluftning kan foregå. I mange nye huse, er der installeret ventilationsudstyr, der udskifter luften i rummene. I ældre huse samt nogle nye huse, er der ikke ventilation, og her skal der en anden form for udluftning til – især på badeværelset.

Her kan man få installeret en badventilator eller anvende naturlig ventilation – blandt andet friskluftsventiler. Dette indlæg vil omhandle badventilator, og vil hjælpe dig med det rette valg, samt hvad du skal være opmærksom på.

Regler for udsugning badeværelse – Vådrumsventilator

BadventilatorUdluftning på et badeværelse er som sagt vigtig, for at opnå den bedste luftkvalitet. Derudover kan dårlig udluftning føre til mug og skader på vægge og inventar. Derudover har dårlig udluftning også konsekvenser for personer, der opholder sig i rummet. En dårlig indeklima kan medføre en sundhedsrisiko for personerne.

Regler for udluftning i badeværelse

I henhold til bygningsreglementet for nye huse, tilbygninger eller store ændringer af rum, skal der i badeværelse være en udsugningsanordning, der kan fjerne minimum 15 liter luft pr. sekund (Ca. 14,5 m2 pr. time). Derved er det ofte nødvendig med en badventilator, hvis der ikke er installeret en ventilationsanlæg, der lever op til overstående krav.

Få 3 uforpligtende tilbud fra udvalgte elektrikere.

Det er ikke Gør-det-selv arbejde at installere badventilator. Så få hjælp til installation og sikre en lovlig og sikker installation. Med 3byggetilbud kan du få 3 uforpligtende tilbud på udførelsen af opgaven.

Fugtstyret ventilator – Ventilator med hygrostat – Hvad betyder det?

Den bedste løsning, hvis du skal have installeret en badeværelse ventilator, er hvis du anvender en fugtstyret badventilator – også kaldet en ventilator med hygrostat. Denne måler selv på luftfugtigheden, og starter når fugtigheden er højere end den indstillede niveau. Ventilatoren forsætter indtil fugtniveauet når under den indstillede niveau. Derved sikres et automatisk system.

Badventilator

Find et stor udvalg af badventilator ved Wattoo.dk til fabelagtige priser

Gå til Wattoo.dk

Fordelen er, at du ikke glemmer at tænde ventilatoren, og at badventilatoren kun kører i den tid, der er nødvendig. Den store ulempe er, at du ikke kan slukke den manuelt, med mindre du får installeret en afbryder, der kan afbryde denne. Ved anvendelse af afbryder, skal man huske at aktivere badeværelse ventilatoren igen.

Ventilator med timer – Hvad er fordelene?

En anden mulighed er ventilator med timer. De virker ved, at du aktivere en kontakt, hvor ventilatoren starter. Når du slukker for ventilatoren forsætter den i en tid efterfølgende. Denne tid kan indstilles. Denne type ventilator anvendes ofte i forbindelse med aktivering af lyset. Derved vil ventilatoren køre i noget tid efter, at lyset er slukket.

Ulempen ved denne type ventilator er, at den vil køre på tidspunkter, hvor det måske ikke er nødvendig. Fordelen er, at den er billigere end en fugtstyret ventilator.

Vælge en lydløs ventilator – Støjsvag ventilator

En af de største irritationsmomenter i et hjem er larm. Vi bruger ofte tiden på afslapning og så er det bare jævn træls, når badventilatoren starter og lyder som en halv helikopter. Jeg vil derfor altid anbefale, at man går efter de lydsvage badventilator.

Der findes efterhånden en hav af forskellige støjsvage ventilator på markedet. Jeg vil anbefale dig at gå efter en model med kuglelejer, der har et støjniveau på omkring 26 dB. Jeg vil selv anbefale, at du investere i en Thermex Silent model, der er blandt de bedste badventilator. Du kan læse mere om modellen i det efterfølgende afsnit.

Modeller – Badventilator

Thermex Ventilator (S&P) – Kvalitet for pengene

Thermex er blandt de bedste producenter af badventilator. De fås overordne i to forskellige modeller –  nemlig en almindelig- og en designmodel.

Thermex Silent 100 er en badventilator, der ligner de fleste. Dog er den blandt de bedste på markedet. 100 i navnet betyder, at den anvendes i et 100mm hul i væggen. Men hvad er fordelene ved Thermes Silent 100?

 • Meget lydløs, da den kun støjer 26 dB. Dette skyldtes, at den er bygget med kuglelejer.
 • Lav energiforbrug – kun 8 Watt
 • Flytter en stor mængde luft (95 m2) der lever op til bygningsreglementet.

Den almindelige (Thermex Silent 100)

BadventilatorDen fås overordne i 5 undermodeller:

 • Thermex Silent 100 CZ: Standardmodel, der kun aktiveres ved aktivering af en kontakt, og slukkes når den afbrydes.
 • Thermex Silent 100 CRZ: Med indbygget timer, der gør det muligt af indstille en tid efter strømmen afbrydes. Dette kan anvendes, hvis badventilatoren er styret med lyset. Det vil sige, at den kører i en tid efter lyset er slukket. Derudover kan den anvendes med fjedre påvirket kontakt. Snak med din elinstallatør om mulighederne.
 • Thermex Silent 100 CRIZ: Med indbygget intelligent timer. Der er med 2 forskellige programmer. A. aktiveres efter 50 sekunder, og timeren kører i den dobbelt tid af den har været aktiveret. Altså har den været aktiveret i 2 min kører ventilatoren 4 min. B. Aktiveres efter 50 sekunder, hvor en fast tid sættes.
 • Thermex SIlent 100 CHRZ: Med hygrostat (Fugtstyring) og timer. Den køres i en tid efter, at fugtniveauet er nået under den indstillede niveau (Dette er min anbefaling)
 • Thermex Silent 100 CHZ – Visual Scandic: Med mulighed for at indstille den ønskede fugtniveau på fronten. Derudover er den magen til CHRZ modellen.

Find din Silent 100 ventilator ved Wattoo.dk

Design modellen (Thermex Silent 100 Design)

Denne model er til dig, der gerne vil have den rigtige design til dit badeværelse. Thermex Silent 100 Design er med glad front i hvid. Ønskes en anden front design, kan der tilkøbes forskellige dæksler i forskellige farver. Derved kan du med garanti finde en, der passer til dit badeværelse. Du finder en front lige her.

Design modellen fås i 3 forskellige modeller:

 • Thermex SIlent 100 CZ Design: Standardmodel, der kun aktiveres ved aktivering af en kontakt, og slukkes når den afbrydes.
 • Thermex Silent 100 CRZ Design: Med indbygget timer, der gør det muligt af indstille en tid efter strømmen afbrydes. Dette kan anvendes, hvis badventilatoren er styret med lyset. Det vil sige, at den kører i en tid efter lyset er slukket. Derudover kan den anvendes med fjedre påvirket kontakt. Snak med din elinstallatør om mulighederne.
 • Thermex SIlent 100 CHRZ Design: Med hygrostat (Fugtstyring) og timer. Den køres i en tid efter, at fugtniveauet er nået under den indstillede niveau (Dette er min anbefaling)

Du finder en Silent 100 design model lige her!

12V ventilator – Til anvendelse i badeværelse område 1

Har du et badeværelse, hvor loftshøjden ikke er særlig høj, kan du risikere, at få problemer med placering af en badventilator tæt på brusenichen. Her kan muligheden være, at købe en 12V badventilator. Det giver muligheden for at placere en helt tæt på bruseren, hvor det er mest optimalt.

En 12V badventilator skal forsynes fra en sikkerhedstransformer, som skal placeres ude for området (Efter den nye bekendtgørelse).

Få 3 uforpligtende tilbud fra udvalgte elektrikere.

Det er ikke Gør-det-selv arbejde at installere badventilator. Så få hjælp til installation og sikre en lovlig og sikker installation. Med 3byggetilbud kan du få 3 uforpligtende tilbud på udførelsen af opgaven.

Ventilator badeværelse installation – Hvordan?

En badventilator monteres i et badeværelse, som er et af de mest udsatte områder i dit hjem. Generelt set er det ikke gør det selv arbejde at montere en badventilator selv (med en enkelt undtagelse), men især i badeværelse, kan fejlinstallation få store konsekvenser grundet det fugtige miljø.

Den eneste undtagelse for, at du selv må installere en badventilator er, hvis den tilsluttes en stikkontakt. Dette er dog yderst sjælende, da en stikkontakt ikke må monteres over et af områderne, som et bad er delt op i. Derved er du nødsaget til at have en autoriseret elinstallatør til at udføre opgaven for dig.

Kontakt mig her
Jeg svarer ikke på spørgsmål vedr. gør det selv opgaver, som ikke må udføres af andre end en autoriseret elinstallatør.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

En kommentar

 1. Hej, hvordan kan gulv-vibrationer fra en underbos badventilaor dæmpes? Ventilatoren sidder i ydermuren nær en vinkel et udskud i muren til køkkentrappen. Lyden forplanter sig, kastes måske op i altangulvene forankret under gulvene? Alle gulve inde vibrerer meget generende også til modsat side af huset. Ventilatoren sidder i en lukket gård med etagebyggeri, og mure opdeler også gården. Mvh Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.